kampeerterrein van minicamping Burgh

Omgeving van camping Burgh


Mooiste stranden van Nederland

De Minicamping en Paardenhotel Burgh liggen vlak bij een van de mooiste stranden van Nederland. 21 kilometer lang van Westenschouwen tot aan Renesse. en op sommige plaatsen wel een kilometer breed. De zuidkant van het strand begint bij de Oosterscheldekering zo'n 2.5 kilometer van het paardenhotel. Bij eb is het strand op sommige plekken wel een kilometer breed, met genoeg plaats voor iedereen.

En heb je je paard mee op vakantie, dat kan bij ons natuurlijk ook. Wat is er mooier dan op een zomeravond na een lekkere dag over het strand galopperen. In juni en juli heb je tot 10 uur 's avonds voldoende licht om over het strand te rijden en de zon onder te zien gaan. Zo'n 70 procent van het strand is zelfs het hele jaar toegankelijk voor paarden, ook tijdens het seizoen overdag. De drukste stukken zijn tussen 1 mei en 1 oktober niet toegankelijk tussen 09.00 en 19.00 uur.


Bos en Duin

Het grootste bos van Zeeland is te vinden aan de kust van Schouwen-Duiveland bij Westenschouwen. Het is onderdeel van het natuurmonument de “kop van schouwen” en is één van de mooiste gebieden van Staatsbosbeheer. U vindt er heuvelachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden, maar ook vogelrijke bosranden met vele soorten bomen en planten. Boswachterij Westerschouwen is een 330 hectare groot natuurgebied met volop mogelijkheden voor recreatie. Overal is de branding van de Noordzee hoorbaar. Het gebied is grotendeels vrij toegankelijk. Te voet, per fiets of met een paard het gebied in, het is allemaal mogelijk. Er is een speciaal rondlopend tegelpad aangelegd waar rolstoelgebruikers gebruik van kunnen maken. Verder treft u er picknicktafels, fietsenstallingen, infopanelen, een schuilhut en twee uitzichttorens en natuurlijk het klimbos. Door het bos lopen 12 kilometer ruiterpaden en een men-route van zo'n 9 kilometer. Rijdend door dit 90 jaar oude bos heb je overal mooie doorkijkjes.


Leuke dorpen en steden

Houdt u van de oude historische stad dan hebben we op ons eiland Zierikzee en talrijke mooie dorpjes met een oude kern. Veere en Middelburg liggen op slechts een half uur rijden. Op de websites van deze steden kunt u alle informatie vinden.

 

Andere activiteiten.

 

Maak je website met Websitemachine.nl